lørdag 25. februar 2012

Mardi Gras i NY? Javvist

Mardi Gras: Alle har perlekjeder, mange kler seg i masker med fjær, andre tar den litt lengre...
Jeg har vert glad i kajun og kreolsk mat helt siden jeg og Pål reinskrapte gryta for Cajun reker i New Orleans på guttetur en gang for mange år siden (de måtte komme ut med den tomme gryta for å overbevise oss). New Orleans er en flott by med en helt spessiell stemming. Vi merka litt av åssen det må vere der i karnevals sesongen selv om det var langt utpå sommern. Jeg bestemte meg der og da at på Mardi Gras det måtte jeg en gang. Mardi Gras er mer kjent som feite tirsdag i Norge, og er slutten på karnevals sesongen og starten på fasten (for de som driver med slikt). I år var Mardi Gras på den 21. februar.
Mardi Gras i New Orleans blei det ikke i år selv om det egentlig var planen. Forelesninger og diverese annet kom i veien (kanskje dårlig prioriteringer?), men kreolsk mat har jeg da fått i meg! Rett ved der PATH'en stopper på Hoboken er det en resturant som serverer Jambalaya, Po' boys og annet snadder fra et Lousianna. Resturanten heter Oddfellow og jamabalyaen var i allefall god og stor (doggybag lunch for meg dagen etter). Po' boy har jeg ikke smakt der enda, men jeg tipper det blir en lunch der etterhvert.
Po' boy er for det som ikke kjenner utrykket en "sub" sandwich fra Lousianna. Sub vil si at den har fransk brød som kommer i to "fot" lange stykker (Subway er jo veldig kjent for disse). Innholdet kan variere, men det er gjerne reker, østers, kylling eller krydder pølse alle typiske ingredienser fra kjøkkent i Lousinanna. Navnet er et emne for diskusjon (som Hells kitchen), hvorav et mulig svar er at det kommer fra en bar i New Orleans hvor man fikk med en slik sandwich ved å kjøpe en en nickles øl. En "poor boys" lunch er nok dekkende om man bruker dette eller andre forklaringer på navnet. Mer info om Po' boy fins selvsagt på wikiepdia, tviler på noen klarer lage en til en nickel nå.
21. februar gikk jeg rett forbi Oddfellow i motsettning til den flokken som sto i kø utenfor. Planene for kvelden var klare, og rettningen gikk til Hell's kitchen og Delta Grill. Her hadde de Mardi Gras tilbud på "all you can eat buffet" + et stykk hurricane for 25$. Et tilbud jeg ikke hadde verken vilje eller lyst til å motstå!
Kreolsk kylling, jambalaya, "red beans and rice" og ikke minst kajun crawfish ble servert i store trau. Alt var meget godt men krepsen var nok det beste. Sterk, men det er jo ikke noe problem når man sitter i en bar! Delta Grill har vistnok krepse kvelder så det blir nok flere besøk ditt utover året.
Stemmningen var høy folk koste seg og danset til delta bandet som spilte liv bakerst i lokalet. Jeg spiste, spiste og spiste. Fem bordsettinger er vel ikke frekt? Delta Grill anbefales sterkt om noen vil teste Lousianna mat i NYC, jeg kommer til å dra tilbake ditt flere ganger.

Jambalaya ledsaget av Hurricane. Det skal vere sagt at de serverer på ordentlige talerkener til vanlig :P
At Katarina Storm Sauce er sterk er det vel neppe tvil om....Men det var ikke slutt...
Det er flere steder i nabolaget med Mardi Gras Party. Bourbon street heter et sted, bare en block fra vårt hjem på 45th West. Etter å ha forspist seg var det greit å sjekke stemmningen et annet sted (med andre ord bevege seg litt).

Stemmninga var høy. Ikke noe mat å få (nei og nei) men destor høyere party faktor og glade menesker.$5 Hurricanes hadde sikkert ikke noe med saken å gjøre. Har vert på stedet her et par ganger, men aldri har det vert så fullt som det var 21. februar. Selv om jeg er snill gutt og dro hjem ved midnatt var det sikkert fest her til det stengte klokken 4. Har ikke fått noe mindre lyst til å dra på Mardi Gras i New Oreleans (eller Brazil) etter denne kvelden. Kreolsk mat blir det defintivt mye mer av før den tid, masse spennende igjen å prøve på den fronten!
Noen ser sitt snitt til å tjene penger: Ensom rytter maler ditt ansikt og din kløft med glitter for bare noen få dollars. Resultat  var veldig bra det.


1 kommentar:

  1. Angrer nå på at jeg ikke benyttet sjansen til å få med meg kreolsk mat i NYC. Gikk forbi Oddfellow en del ganger selv, men tok dessverre aldri et besøk. Virker som et kult sted.

    SvarSlett