lørdag 4. februar 2012

Bondefanga i New York. Det er lett det!

Vil vel anta at de fleste som har vert i NYC er klar over at amerikansk markedsføring er en smule mer aggresiv en i Norge. Alt fra den shady gamle mannen på hjørnet som vil dele ut gratis inngang til gentlemans cluben over gata, til de to syngende tskjorte selgerene på Times square. Tskjorte syngerene er forsåvidt ganske trivelige, og 5$ for en "I l<3 NYC"  tskjorte er jo også en grei deal. Det fins mange slags gate selgere, og stopper du utenfor en resturant for å kikke på menyen kommer de gjerne ut for å hjelpe deg velge riktig sted å spise.
Times square er defintivt et fint stedet for å bli bondefanget. Første gang vi bli lurt var av hip hop artistene som sto og delte ut gratis promo cder. Bjørn tenkte jo at den kan jeg jo ta, men så snart han hadde hånda på cden så slapp ikke artisten den. Da kom den etterhvert så klassiske "So where are you from? Can you sponsor some new artists?". Bjørn prøvd seg med en krøllete dollar seddel men det ble etterhvert klart at det var 5$ minimum. Bjørn har sterke gener mot bondefanging, men jeg punga ut og sitter nå med CDen til Freaked Ta. Jeg liker ikke en gang hip hop, men morsom å ha likvel. Var til og med så heldig å få et rabattkort hos en frisør i Harlem med på kjøpet. Rabatt delen var desverre streket over med sort tusj, men frisøren er sikkert grei nok den ;) 
Ellers så er det alt en flokk fra diverse comedy clubs på Times Square. Disse begynner også gjerne med å prøve stoppe deg med en "catch phrase". Stopper du ikke da så roper de gjerne etter deg :"Where are you from? Are you from Norway?". Vi har tydligvis en aura over oss som viser at vi er norske. Rart hvor mye en goretex jakke kan gjøre :P Uansett vis du stopper, så prater dere en stund og plutselig så har du betalt 30$ for to billetter til et comdey show på klubben hvor Seinfeld startet sin karriere. Samt at du har fått en haug med rabatt kuponger på en eller annen bar for billige chicken wings og øl. Kanskje en litt bedre handel en første bondefanging. Vi lærer vel gamet etterhvert!

1 kommentar:

  1. Hm he he ser ut som det er lurt å være skeptisk til det meste ja. Fint at man kan lære av erfaring.

    SvarSlett