tirsdag 10. april 2012

Oi! det har blitt vår! her kommer en liten oppsummering...

Ja da har våren kommet til New York endelig! 

New York i nydelig vær fra "Top of the Rock"

Tida har gått veldig fort. Det som skulle bli en ukentlig eller i allefall annenhver ukentlig affære har blitt noen få poster. Vi begynner å se slutten på oppholdet her borte, under en måned igjen for min egen del. Mye i allefall jeg kommer til å savne, men det det skal også bli godt å komme hjem. Siden det har blitt alltfor får blogg innlegg skal jeg lage en oppsummering av hva vi har gjort siden sist og litt før sist.

Mat og drikke i bakken ved Catskills
I februar dro vi på to skiturer. En turn gjennom skolen til Catskills og en med Sjømannskirken til en annen region et par time nordvest for NYC. Disse turene var velkommne avbrekk fra både skole og storby livet. Løypene var kanskje ikke de råeste og det har vert en veldig mild vinter, men det var godt å kjenne snø under beina, og på den andre turen fikk vi tilogmed lånt telemarks ski.  Afterskieen var også spennende om enn ikke så livat som i Norge så traff vi da noen intressante personligheter.

Times Square på Super Bowl natten.
Den første skituren var på samme dag som Superbowl. Så snart bussen fra tilbake på Stevens småløp vi ned til nærmeste pub for å få med oss årets sportsfest for amerikanere. NY Giants var med i finalen og det økte selfølgelig stemmingen enda mer. Etter en bøtte med kylling vinger og noen seidler med øl ble det klart at NY Giants vant og det skulle feires! Gatene i Hoboken var fulle av gale menesker, som jublet og tutet enda mer en vanlig. Etter en selsom reise på et sprengfult PATH tog kom vi over og tusla mot Times square her var det selvsagt også en mengde menesker som ville ut og feire


Forholdsvis lat rød panda i Bronx Zoo
Ellers har vi hatt flere besøkende. Jeg skal ikke ta for meg annet en mine egne men det har vert en glimrende mulighet for oss å vere turister i egen by og får "unnagjort" en del av attraksjonene.
Selv hadde jeg min kjære Ailin på besøk. Vi storkoset oss og mesket oss i god mat og drikke. Vi så på utsikten fra "Top off the Rock" som bokstavlig talt gir et nytt perspektiv på NYC, kjørte hestevogn i parken, tog ferga til Statten Island og var i Bronx zoo. I dyrehagen traff vi en skikkelig festlig isbjørn, og en mengde andre artig dyr.
Vi dro på "Pianos" som er en pub med live musikk og tror du ikke det tilfeldigvis var et Trondheimsband som spillte den kvelden. Verden er ikke så stor.
Det var også St Patricks Day mens hun var her borte og vi måtte selvsagt titte på paraden og en Central Park full av mennesker med alkohol innabords. Det var en veldig festlig dag med mye grønt, og forlovelse!

Carnosaurs!
Jeg hadde også mine foreldre på besøk og da ble det enda mer godt mat og nye attraksjoner. Spessielt kan nevnes Museum of Natural History som er et veldig innholdsrikt museum. Spessielt  "Journey to the Stars" i planetariumet var veldig bra! Dessuten er det jo alltid gøyalt å se på dinsaur bein! Ellers er det alltid kjekt å tusle rundt i Greenwich og se på de små spessielle sjappene der.Rudy's for tiden uten gris :(

Vi fant tidlig ut at vi måtte han en stampub type "Cheers", eller "the Alibi" for dere som har sett Shameless. Vi har vert innom alt fra Coyote ugly og brune irske til mer upclass moderne men vi fant liksom ikke en perfekt stampub før Heine kom hjem en kveld og sa han hadde funnet "THE bar". Rudys Bar & Grill er en fantstisk liten rønne hvor de har servert gratis pølser, og billig øl i alle år. Drar du en tur på Rudys er du omtrent 100% sikker på å komme i snakk med noen, alt fra VG og TV2 reportere til kunstnere fra Spania eller helt vanlig menesker som bor i Hells Kitchen slik som oss. Vi hadde nok ikke vert der like mye om den ikke lå 100 meter unna leiligheten vår, men Rudy's er absolutt verd et besøk. Mer om Rudys og grisen kalt "Baronen" her.
Stevens ligger veldig fint til på Hobooken 
med nydelig utsikt over Manhatten.
Vi har vert på skolen også! Noen opptil flere ganger... neida men alt ettersom hvilken fag man har trenger man ikke vere der like mye. Jeg som har et webfag og et intensuke fag (likt opplegget i Norge), trenger strengt tatt vere der bare en gang i uke. Når det er sagt så er Stevens et bra sted å jobbe på med lese saler, god mulighter for rekreasjon om det skulle trengs mellom øktene. Blant annet er det gratis bowling bane, gratis styrkerom og svømmehall. Vi Norske stilte også et lag i skolens innebandy turnering. Laget har et stort potenisalle for forbedring! Stevens har også et kantine tilbude med fast pris på  "all you can eat" som er helt kurant.
Det er også diverse frivillige seminar of kurs på Stevens. Har ikke vert kjempeflinke til å dra på disse men de jeg har vert på har vert intressante.

Ellers har det selvfølgelig skjedd mye rart. En dag våknet jeg opp med tre sivilkledde politimenn på døra. Skal innrømme jeg blitt skjelven et øyeblikk selv om jeg hadde rent mel i posen, men var ikke meg de skulle ta heldigvis. Vi har nå i det siste hatt muligheten til å bruke parkene som lese sal og det er herlig. Det er deilig å kunne sitte ute i tskjort og kortbukser og lese. Rart å tenke på at det ikke er mange ukene siden vi så folk med små kopper med salt strø gatene etter snefall!

Så de siste ukene hva skjer så i de? Vel det blir nok en del skole. En del fag som har innlevering eller eksamener den nærmeste halvannen måneden. Forhåpentligvis blir det en også tur til Atlantic City og kanskje også et par andre steder i nærheten. Når jeg er ferdig 1 mai har jeg noen dager før jeg skal hjem og da vurderes en tur med Greyhound, de kjente bussene fra så mange Hollywood filmer. Ikke minst så skal vi nyte våren i byen!

2 kommentarer:

  1. Så kjekt å lese om dine opplevelser, og at du har det bra;) Lykke til med resten av storbytiden!

    SvarSlett
  2. takk takk. Nærmer seg raskt slutten nå

    SvarSlett